Matrimoniale

Sexul, o problema de timing

By ianuarie 9, 2013 No Comments

Studii recente arata ca tot mai multe cupluri renunta sa faca sex din cauza programului foarte incarcat. Specialistii in relatii, insa, trag un semnal de alarma asupra efectelor negative pe care le are o astfel de decizie. Daca ti-ai cunoscut partenerul pe un site de dating online, de exemplu, trebuie sa inveti sa-l redescoperi sexual si sa faci eforturi pentru viata voastra sexuala.

Un nou sondaj realizat de un site de jucarii sexuale, Lovehoney, arata ca peste o treime din oameni fac sex in mod planificat.

Din cauza serviciului si a treburilor domestice, cuplurile au de 13 ori mai multe sanse sa faca sex noaptea decat dupa-amiaza. Astfel, 65% dintr-un numar de 300 de cupluri participante la sondaj fac sex noaptea, intre orele 23:00 si 1:00. 20% dintre intervievati prefera sa faca sex dimineata, 10% prefera seara si numai 5% fac sex dupa-amiaza.

Sondajul mai arata ca oamenii prefera sa faca sex atunci cand au o clipa libera, chiar daca nu au dispozitia necesara.

Sexul si sfaturile expertilor

Expertii incurajeaza cuplurile sa gaseasca timp pentru sex chiar si atunci cand sunt obosite si sa puna aceasta activitate pe lista de prioritati. Sexul este benefic si important pentru sanatatea personala si pentru soliditatea unui cuplu. Daca a trecut mult de cand ti-ai cunoscut partenerul pe un site de dating online si pe vremuri va faceati timp pentru sex, trebuie sa faceti din nou acest lucru.

“Vietile noastre sunt extrem de aglomerate si stresante. Avem tendinta sa lasam sexul ultimul pe lista de prioritati. Totodata, primul lucru la care renuntam cand suntem obositi este sexul”, afirma Tracey Cox, expert in sex si relatii, citat de Daily Mail.

Potrivit lui Dr. Oz, cuplurile ar trebui sa faca sex de 10 ori pe luna. “Daca ai mai mult de 200 de orgasme pe an, poti sa reduci varsta biologica cu pana la 6 ani”, afirma Dr. Oz, citat de Oprah.com.

O solutie este programarea sexului cu partenerul intalnit printr-un serviciu de dating online. Totusi, multe cupluri refuza sexul programat deoarece se pierde romantismul si ideea de spontaneitate. Expertii sunt de parere ca efortul merita sa fie facut.

“Asa cum programezi alte lucruri din viata ta si nu te plangi, tot astfel poti face cu sexul” afirma Janice Epp, Ph.D., decan la Institute for Advances Studies of Human Sexuality din San Francisco.

Tu ce parere ai despre sexul programat?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply