Matrimoniale

Strategii matrimoniale pentru o casnicie fericita

By iunie 8, 2012 No Comments

Toti cei care se casatoresc isi doresc o casnicie fericita, iar studiile arata ca exista multe beneficii pentru care merita sa faci efortul de a-ti proteja relatia. Strategiile matrimoniale te ajuta sa constientizezi si sa actionezi astfel incat casnicia sa evolueze armonios si sa te implineasca.

Beneficiile strategiilor matrimoniale

Una dintre greselile pe care le fac cuplurile casatorite este sa considere ca lucrurile vin de la sine. Insa, ca si in cazul aducerii pe lume a unui copil, o casnicie necesita documentare si pregatire sau, pe scurt, strategii matrimoniale. Mai multe studii arata ca persoanele casatorite se considera mai fericite decat cele singure. In plus, cei casatoriti sunt mai sanatosi si traiesc mai mult decat celibatarii.

Exista mai multe lucruri de care poti sa tii cont pentru ca mariajul tau sa decurga bine. Iata in continuare cateva dintre cele mai importante strategii matrimoniale:

1 Asteptari realiste in privinta relatiei si casniciei

Cunoaste-ti partenerul de viata si vezi daca defectele lui sunt acceptabile. O casnicie, chiar si atunci cand exista compatibilitate, se confrunta de-a lungul timpului cu probleme mari. Din acest motiv, este esential ca persoana aleasa sa fie una care, desi isi lasa ciorapii aruncati prin casa, te ajuta cand te imbolnavesti sau ai probleme de serviciu. Idealizarea casniciei ca idee sau a partenerului duce la deceptii majore. Priveste lucrurile realist si vei avea mai multe sanse sa te bucuri de o casnicie durabila.

2 Incurajeaza o relatie bazata pe respect si admiratie

Studiile asupra cuplurile casatorite arata ca cele mai fericite sunt cuplurile in care partenerii se simt respectati, iubiti si apreciati. Cand intr-un cuplu, unul dintre parteneri ii spune celuilalt cat de mult apreciaza la el o anumita calitate, iar gestul este facut in mod natural, acesta este un semn ca relatia functioneaza bine. Cu atat mai mare este efectul benefic cu cat complimentul este facut de fata cu alte persoane.

In cuplurile in care certurile implica injuraturi, dispret si jigniri, cercetatorii afirma ca exista deja semne alarmante care pot prezice o ruptura definitiva in maxim 2 ani. Una dintre strategiile matrimoniale fundamentale este sa te asiguri ca respectul pentru celalalt si aprecierea sincera sunt reguli in viata de cuplu.

3 Afla cat mai multe despre sot/sotie

O legatura puternica se creeaza intre parteneri atunci cand iti cunosti sotul sau sotia foarte bine. Desigur, cunoasterea trebuie sa fie reciproca. Aplica diferite strategii matrimoniale astfel incat sa-i cunosti personalitatea: visele, nevoile, preferintele, modul de a gandi, slabiciunile, calitatile etc. Nu ignora informatii externe, cum ar fi scoala urmata. In cuplurile casatorite in care partenerii nu se implica cu adevarat in viata celuilalt, sotia, de exemplu, poate sa nu aiba nicio idee despre firma la care lucreaza sotul ei.

4 Comunica calitativ nu cantitativ

Una dintre strategiile matrimoniale este sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci. Invata sa comunici constructiv, nu de dragul de a arunca in fata adevaruri dureroase si chiar riscante. Alege cu grija subiectele si pastreaza tacerea cand partenerul tau are nevoie de liniste.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply