Matrimoniale

STUDIU Petreceri sau traditii? Ce aleg romanii anul acesta de Paste

By aprilie 29, 2016 No Comments

easter

Desi anul acesta prima zi de Paste se sarbatoreste in aceeasi zi cu 1 Mai, Ziua Muncii, romanii prefera traditiile in detrimentul petrecerilor, alegand sa ramana acasa, alaturi de cei dragi! Statisticile arata ca 65% dintre romani vor petrece sarbatorile pascale acasa, 22% vor ramane acasa, dar vor face vizite, in timp ce 9% vor pleca intr-o minivacanta, conform unui studiu IRES dat publicitatii saptamana aceasta.

Tinerii intre 18 si 35 de ani sunt cei care declara, intr-o masura mai mare, ca vor pleca in minivacanta cu ocazia sarbatorilor. Mai mult de jumatate dintre cei care vor pleca in minivacanta au ales sa mearga in Romania, in vizita la rude sau la prieteni, 39% isi vor petrece minivacanta la o pensiune sau la un hotel din Romania, 26% au ales o alta varianta tot in Romania, in timp ce 17% au optat pentru o destinatie din strainatate – 11% alegand un hotel sau o pensiune, iar 9% sa isi viziteze prietenii sau rudele. Dintre cei care au ales sa isi petreaca minivacanta la un hotel sau la o pensiune din Romania, 73% au optat pentru o destinatie de la munte, 22% pentru o statiune balneara si 5% pentru mare, mai arata studiul citat.

Sarbatori alaturi de cei dragi
Indiferent ca raman acasa sau pleaca din localitate, spiritul de sarbatoare accentueaza dorinta oamenilor de a-si petrece timpul liber in compania persoanelor dragi: familie, prieteni sau
sufletul pereche
.

Venirea sarbatorilor de Paste, planurile de vacanta si vremea in incalzire ii determina pe cei singuri sa isi indrepte interesul catre gasirea partenerului potrivit si concretizarea unei relatii. O arata concluziile unei analize efectuate de cel mai mare site romanesc de matrimoniale, Sentimente.ro.

La fel ca in cazul sarbatorilor de iarna, si in perioada Pastelui, creste numarul celor care isi doresc o relatie de cuplu. Astfel, numarul utilizatorilor care acceseaza site-ul cu aceasta intentie creste cu pana la 25% mai mult decat in perioada precedenta sarbatorilor.

“Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifrele inregistreaza aproape o dublare. Daca pana acum raportul pe sexe era in favoarea barbatilor (60/40), o data cu apropierea sarbatorilor pascale se inregistreaza o uniformizare a numarului de barbati si femei, doamnele si domnisoarele devenind mai active in gasirea unui partener alaturi de care sa isi inceapa povestea de dragoste.

Cele mai multe dintre persoanele care isi doresc sa petreaca sarbatorile in doi au intre 35 si 44 de ani, dar se observa cresteri substantiale ale segmentelor de varsta 25-34 si 45-54 ajungand sa fie aproape egale si sa se comaseze intr-un interval generos 25-54 ani”, explica Flori Dragomir, vicepresedinte cofondator Sentimente.ro.

Sursa foto: homehub.homeloans.com.au

Hai pe Sentimente

Leave a Reply