Matrimoniale

Te iubesc, chiar daca inca nu te-am cunoscut. Este posibil?

By februarie 11, 2014 55 Comments

LOETHENPoti sa iubesti pe cineva inainte de a-l cunoaste? Da, se poate, la fel cum este perfect posibil sa stii dinainte ce nu iti place si nu poti tolera la un partener de lunga durata. Explicatia este ca dragostea pe care o simtim pentru cineva are la baza intuitia si asteptarile de natura romantica, formate inainte de a ne intalni jumatatea. Dar intuitia si asteptarile romantice ne sunt de folos pe termen lung… sau nu?

Cand intuitia iti spune ca ti-ai gasit jumatatea

Intuitia romantica nu este un soi de “al sasea simt”, ci o abilitate a fiecarui om de a recunoaste semnale, aparent fara interventia ratiunii si a logicii, care sunt in conformitate cu parerile, atitudinile, conceptiile etc. noastre formate anterior despre partenerul ideal.

Cu alte cuvinte, in timp, ti-ai creat propriul puzzle romantic, alcatuit din piese-calitati ale viitoarei tale jumatati. Cand intalnesti pe cineva care corespunde (intr-o mare masura) imaginii pe care tu ti-ai format-o despre partenerul ideal, intuitia ta iti transmite imediat ca te afli in prezenta posibilei tale jumatati!

Atentie, insa: chiar si atunci cand “recunosti” pe cineva potrivit tie, in conformitate cu proiectiile tale romantice, nu ai nicio garantie ca povestea va avea “happy end”. Potrivirile initiale pot dezvalui, in timp, nepotriviri mai profunde, spre exemplu. La fel de bine, conceptia ta referitoare la calitatile partenerului ideal se poate schimba pe masura ce inaintezi in varsta si acumulezi experiente si trairi noi.

Cand intuitia si asteptarile romantice devin periculoase

Intuitia si asteptarile romantice pot deveni periculoase daca nu sunt corelate cu ceea ce iti ofera viata, de fapt. Mai precis, chiar daca este posibil sa “iubesti” pe cineva inainte de a-l cunoaste, intuitia romantica nu ar trebui sa iti ghideze existenta – partenerii aparent imperfecti se pot dovedi mult mai potriviti, pe termen lung, decat aceia de care intuitia iti sopteste initial sa te apropii.

Nu trebuie ignorat nici faptul ca o poveste de iubire de lunga durata implica eforturi sustinute, o realitate adesea distorsionata in literatura, filme si muzica romantica. Astfel, de multe ori, nu ar trebui sa abandonezi lupta si sa iti cauti o alta “jumatate” cand relatia actuala pare sa fie pe butuci. Mai bine, descopera daca nu cumva legatura romantica intrata in moarte clinica poate fi reinviata. Asculta-ti deopotriva inima si ratiunea si abia apoi ia decizia finala. Rezultatul ar putea sa te surprinda.

Foto: loveizlyf.blogspot.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply