Matrimoniale

Ti-ai cunoscut partenerul online? Vei avea o casnicie mai fericita

By iunie 7, 2013 No Comments

dating onlineMediul online a devenit locul ideal de intalnire pentru persoanele care isi cauta jumatatea. Daca si tu ai avut ocazia sa-ti intalnesti partenerul prin intermediul unui site de matrimoniale sau prin alte programe de conversatii online, afla ca sunt sanse mai mari sa te bucuri de o casnicie fericita.

Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea Chicago (SUA) si publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences arata ca relatiile sentimentale incepute pe internet sunt mai durabile decat relatiile incepute in mod clasic in afara spatiului virtual.

Relatiile incepute online evolueaza in casnicii fericite
Cuplurile care s-au cunoscut online au parte de relatii mai solide, iar casniciile lor sunt cu 25% mai fericite decat cele ale cuplurilor care s-au cunoscut la o petrecere, prin intermediul prietenilor, la serviciu sau intr-un local.

Psihologii au analizat aproximativ 20.000 de persoane care s-au casatorit in intervalul 2005-2012 si le-au pus intrebari despre cat de fericite sunt alaturi de sotii lor. Putin peste o treime dintre participanti si-au cunoscut partenerii de viata prin site-uri de dating, programe de chat si retele de socializare si au declarat ca au parte de casnicii fericite.

Relatiile incepute online au sanse mici sa se incheie cu un divort
Conform autorului studiului, profesorul John Cacioppo, relatiile amoroase care au inceput cu o discutie purtata pe internet prezinta un risc cu 25% mai mic de a se termina cu un divort. Prin comparatie, partenerii de cuplu care s-au cunoscut in mod traditional sunt mai predispusi sa se desparta dupa o perioada, deoarece nu sunt multumiti de relatiile lor sentimentale.

Explicatia pentru aceasta situatie este simpla: internautii sunt mai motivati sa isi gaseasca sufletul pereche in randul celorlalti utilizatori de internet. In plus, beneficiaza de ajutorul site-urilor specializate pe intalniri online, care le pun la dispozitie seturi de profiluri compatibile cu cautarile lor. Un al treilea motiv pentru care relatiile online au mai mult succes este acela ca exista un numar mare de potentiali iubiti, astfel ca fiecare utilizator are sanse mai mari de a-si gasi un partener de viata care sa fie pe placul lui.

Hai pe Sentimente