Matrimoniale

Trucuri simple pentru a pastra pasiunea in cuplu

By martie 18, 2013 No Comments

indragostitaFiecare lucru nou pe care il experimentezi iti aduce o doza colosala de entuziasm. De exemplu, te angajezi la o companie importanta si esti fericit pentru decizia pe care ai luat-o, insa in timp ajungi sa te plafonezi si sa nu te mai duci la serviciu cu aceeasi placere ca la inceput. Aceasta situatie apare si in cazul relatiilor de lunga durata. La inceput, romantismul si dragostea ating cote maxime, insa odata cu trecerea timpului, intervin monotonia si plictiseala. Vrei sa stii cum poti mentine aprinsa flacara pasiunii in cuplu?

Spune zilnic “te iubesc”
Doua cuvinte atat de simple precum “te iubesc” reprezinta o declaratie de dragoste nepretuita. Chiar daca iti iubesti partenerul si stii foarte bine ca si el te iubeste, este bine sa-i spui zilnic cele doua cuvinte. Poate parea banal, insa declaratiile de iubire sunt cel mai eficient truc de a pastra pasiunea in cuplu nu pentru o zi, o luna sau un an, ci poate pentru toata viata.

Fa complimente
Complimentarea partenerului este un alt truc simplu prin care poti mentine aprinsa flacara pasiunii in cuplu. Nu este nevoie sa-ti ridici iubitul in slavi. Este suficient sa-i spui ca noua camasa ii vine foarte bine sau ca te cucereste de fiecare data cu zambetul sau sarmant.
La inceputul unei relatii, astfel de complimente sunt frecvente, pentru ca atunci iti descoperi partenerul. Odata ce relatia devine serioasa si de lunga durata, cuvintele frumoase pe care i le adresezi partenerului sunt tot mai rare. Acest lucru ar putea duce la scaderea pasiunii in sanul cuplului si la impresia ca deveniti tot mai straini unul de celalalt.

Fii “vesnicul iubit”
Daca incerci sa te consideri “vesnicul iubit” chiar si dupa ani de relatie, poti pastra aprinsa flacara pasiunii in cuplu, intrucat toate gesturile pe care le faci si vorbele pe care le spui au rolul de a-l face pe cel de langa tine sa zambeasca si sa fie fericit. Asadar, chiar daca esti casatorit, nu te comporta ca un sot plictisit, ci ca un vesnic iubit, mereu dornic sa-si vada sufletul pereche multumit, mereu dornic sa fie un echilibru moral pentru celalalt.

Nu spune nimeni ca este usor sa mentii pasiunea in cuplu, insa prin gesturi mici si constante, poti avea o relatie fericita si armonioasa pentru tot restul vietii.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply