Matrimoniale

Tu stii ce cauti?

By septembrie 7, 2016 No Comments

dogSingura cale de a ne gasi un partener este sa cunoastem oameni noi si sa nu ne oprim, chiar daca experimentam si esecuri.

Foarte rar se intampla sa cunoastem pe cineva si din prima sa ramanem cu acea persoana. De obicei, e nevoie de mai multe incercari. Multe dintre ele nereusite.

Nu trebuie sa ne descurajam, aceste incercari nereusite ne ajuta sa invatam lucruri despre noi, astfel ca ajungem sa ne dam seama mai bine care sunt dorintele si asteptarile noastre in relatia cu cineva si sa luam decizii mai bune pe viitor.

Sa stii ce cauti poate fi un proces laborios, dar merita. Iata mai jos o lista de lucruri pe care le poti face pentru a afla ce e important pentru tine:

1. Fa o lista cu lucruri inacceptabile intr-o relatie. Uneori, pentru a stii mai clar ce ne dorim intr-o relatie, ne ajuta sa stim ce nu ne dorim, si care sunt lucrurile care ar “descalifica” un potential partener.
Aici pot fi lucruri precum: o igiena personala precara, accese de furie, minciuni, obiceiuri alimentare nesanatoase, etc.

2. Fa o lista cu valori de la care nu vrei sa te decizi.
Valorile tale sunt criteriile dupa care iti ghidezi viata. Bineinteles, nu poti sa ai pretentia ca cineva sa aiba exact aceleasi valori ca si tine. Dar daca, spre exemplu, una dintre valorile tale este onestitatea, e clar ca vei avea dificultati in relatia cu cineva care considera ca o mica minciuna e permisa din cand in cand.

3. Uita-te la relatiile anterioare si vezi daca gasesti un comportament tipic in relatiile nesatisfacatoare.
Nu conteaza tipul de relatie (de familie, de dragoste, de prietenie), conteaza sa vezi ce au avut in comun relatiile care nu au mers si sa eviti lucrul respectiv pe viitor.

4. Uita-te la relatiile celor apropiati tie.
Poate ai observat lucruri care iti plac sau care iti displac, vazand interactiunea altora.

5. Fa o lista cu calitati pe care le cauti la celalalt.

Fii transparent cu nevoile tale. Probabil ca nu vei atrage pe toata lumea, dar ii vei atrage pe cei care ti se
potrivesc
.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply