Recomandari

3 moduri de a-ti imbunatati relatiile

By februarie 4, 2015 ianuarie 14th, 2021 No Comments

Unul dintre cele mai simple moduri de a-ti imbunatati relatiile este sa te accepti pe tine exact asa cum esti, cu defectele si calitatile tale, spun majoritatea scriitorilor de literatura axata pe dezvoltare personala si pe imbunatatirea calitatii vietii. Daca iti cunosti limitele si esti sincera cu tine, vei vedea ca viata tinde sa devina mai usoara pentru ca tu ti-ai schimbat atitudinea, mai cred sociologii si psihologii.

Cunoaste-te pe tine insati

Sa te cunosti pe tine insati pare un lucru banal, dar este in egala masura extrem de complicat. Cheia ca sa faci acest lucru este sa fii onesta si sa recunosti ce iti place si ce iti displace.

In felul acesta, vei evita sa mai petreci timpul cu persoana care nu iti impartasesc idealurile sau pasiunile ori cu indivizi toxici care te sufoca indirect prin pretentiile lor. Incearca sa nu iti mai petreci timpul cu oameni care sunt negativisti sau egoisti si o sa te simti mult mai bine.

Nu te mai preface

Daca nu iti place un anumit gest, o anumita remarca spusa de un prieten sau te-ai simtit deranjata de atitudinea unei persoane din anturajul tau, nu ezita sa spui. Cand te prefaci din dorinta de a fi placuta de toti ceilalti, obosesti si ajungi, in final, la concluzia ca unele persoane pur si simplu nu merita acest efort din partea ta.

In loc sa te chinui sa te faci apreciata de ceilalti, mai bine ai cauta compania oamenilor care te apreciaza pentru ceea ce esti si chiar iti accepta si micile imperfectiuni.

Nu poti controla ce cred ceilalti

Indiferent cat de frumos te-ai purta sau cat de amabila ai fi, pana la urma tot vei supara pe cineva, chiar fara sa iti dai seama si cu siguranta fara sa iti doresti acest lucru. Parerea celorlalti este influentata de prejudecatile lor, de temerile lor sau de emotiile negative pe care le traiesc.

Nu te incarca inutil cu gandurile lor si in niciun caz nu iti ajusta comportamentul tau la pretentiile celorlalti. Cel mai bine accepta faptul ca unii oameni nu vor fi de acord cu felul tau de a fi sau cu anumite trasaturi ale personalitatii tale.

Persoanele care te plac cu adevarat te vor aprecia exact asa cum esti si nu te vor judeca pentru ca nu corespunzi unor anumite tipare comportamentale.

Tu ce alte metode aplici ca sa-ti imbunatatesti relatiile?

Foto: salonsalonindestin.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply