Recomandari

3 situatii familiale care iti saboteaza sansele de a-ti gasi Marea Iubire

By ianuarie 6, 2015 No Comments


3 situatii familiale care iti saboteaza sansele de a-ti gasi Marea IubireDe-a lungul vietii, toti purtam cu noi un bagaj emotional care ne determina sa repetam aceleasi greseli in viata sentimentala, fara a intelege uneori ca ne sta in putere sa renuntam la obiceiurile adanc inradacinate si sa facem lucrurile sa se indrepte in directia pe care ne-o dorim. Cum primul pas catre „vindecare” este constientizarea problemei, iata 3 situatii familiale comune, responsabile pentru tipare comportamentale distructive in viata amoroasa!

1. Parintii tai sunt divortati

Divortul este o situatie din ce in ce mai raspandita in zilele noastre si una care poate avea consecinte nefaste asupra viitorilor adulti, candva copiii care s-au vazut nevoiti sa traverseze si sa gestioneze cat mai bine o asemenea experienta coplesitoare.

Statistica arata ca adultii provenind din familii destramate au mai multe sanse sa se confrunte cu dificultati in plan amoros – mentinerea unei relatii solide, sanatoase, pe termen lung -, comparativ cu aceia care nu au avut parte de o astfel de experienta in copilarie.

2. Parintele tau nu si-a refacut viata

Ai crescut alaturi de mama sau de tatal tau, doar pentru a o/a-l vedea ramanand… singur? Daca parintele care te-a crescut nu si-a refacut viata, te poti confrunta cu doua situatii problematice: pe de-o parte, nu vei avea un model relational de care sa te folosesti pentru a-ti construi la maturitate o relatie amoroasa de lunga durata, iar pe de alta parte risti sa integrezi sentimente acute de culpabilitate (nu neaparat constientizate) care sa duca la comportamente de autosabotare a oricarei relatii promitatoare (daca tu iti vei gasi o relatie in care sa iti investesti resursele – emotionale, de timp etc. -, ce se va alege de tatal tau/mama ta?).

3. Casnicia parintilor tai este una nefericita

Poate ca parintii tai nu au divortat. Dar tu ai crescut intr-un mediu care nu corespunde deloc cu ceea ce stii astazi, macar la nivel teoretic, ca inseamna o relatie functionala si, mai ales, sanatoasa, si anume unul in care parintii comunica eficient, se respecta si se ajuta reciproc si, nu in ultimul rand, se iubesc.

Dintr-un motiv sau altul, familia ta a fost departe de acest ideal (certuri, reprosuri, acuze sau chiar mai rau), fapt care, in viata ta sentimentala, se poate traduce prin incapacitatea de a recunoaste din timp semnalele care iti arata ca un partener iti este daunator (esti atat de obisnuit/a cu ele, incat iti par… normale, chiar daca nu sunt), dar si prin dificultatea de a aprecia un partener care te respecta si iubeste fara conditionari, reprosuri si vorbe urate.

Tu ai avut parte de situatii de familie mai putin fericite care ti-au slefuit comportamentul amoros de astazi?

Foto: imgkid.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply