Recomandari

4 lucruri pe care le poti invata de la oamenii singuri

By aprilie 11, 2015 No Comments

oameni singuri contentmagazine.com.auOamenii vad adesea singuratatea ca pe o neimplinire personala. Insa singuratatea adauga frumusete vietii, spunea un scriitor celebru. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le invatam de la celibatari:

1. E bine sa petreci o vreme de unul singur

Atunci cand intri intr-o relatie, dintr-odata nu mai esti singur, esti tu si inca cineva mai tot timpul. Unora le place foarte mult interdependenta aceasta, in schimb, pentru altii e sufocanta prezenta continua a celuilalt. Daca te numeri printre cei din urma, atunci intelegi pretul libertatii si stii cat de bine prind clipele de singuratate, de regasire personala. Atunci cand simti nevoia sa petreci putin timp singur, fa-o si partenerul/a ta va intelege cu siguranta.

2. Nu trebuie sa faci compromisuri

Atunci cand ti-ai trasat anumite prioritati, cand ai scopuri bine stabilite legate de viata, de cariera, doar pentru ca ai intalnit o persoana si ati legat o relatie nu inseamna ca trebuie sa renunti la obiectivele tale. Este nedrept ca o persoana sa astepte de la cea de langa ea sa renunte la tot doar de dragul ei. Ambii parteneri trebuie sa fie capabili sa isi continue visurile si din momentul in care formeaza un cuplu.

3. Intimitatea ta este importanta

Ar putea fi dificil sa ai parte de un strop de intimitate, mai ales atunci cand locuiesti impreuna cu partenerul/a. Unii ar putea fi de parere ca transparenta totala este importanta, ca nu trebuie sa ai nimic de ascuns. Insa specialistii sunt de parere ca e bine chiar si intr-o relatie sa ai propriul spatiu privat, in care sa nu patrunda nimeni. Asta nu trebuie sa stirbeasca increderea partenerului, ci, din contra, trebuie sa o intareasca.

4. Trebuie sa iti pastrezi prietenii

De cate ori nu s-a intamplat ca unul dintre prietenii tai, odata intrat intr-o relatie, sa se indeparteze de grupul de amici, sa renunte la intalnirile voastre obisnuite? N-ar fi nimic rau daca ar lua parte mai rar la reuniunile cu prietenii, dar atunci cand inceteaza sa o mai faca poate fi un semn ca se lasa manipulat, ca se afla intr-o relatie nesanatoasa. Asadar, daca vrei sa iesi impreuna cu prietenii, iar partenerul/a de viata nu are chef de asta, atunci mergi. Si reciproca e valabila in egala masura.

Tu cum crezi ca ar trebui sa actionezi atunci cand esti intr-o relatie?

Foto: contentmagazine.com.au

Hai pe Sentimente

Leave a Reply