Recomandari

5 discutii pe care trebuie sa le porti cu o persoana inca de la primele intalniri

By decembrie 22, 2015 No Comments

Teenagers talking

Daca intrebi pe cineva care este cheia unei relatii fericite iti va spune, cu certitudine, ca este vorba despre comunicare. In momentul in care pui capat comunicarii, tendinta este ca lucrurile sa se destrame rapid. La fel ca si atunci cand inca de la bun inceput nu vorbesti suficient de mult cu partenerul.

Pentru a obtine cat mai mult de la o relatie trebuie sa inveti sa vorbesti. Iata in continuare X discutii pe care ar trebui sa le ai inainte ca lucrurile sa se deterioreze.

 

1. Despre viitor

Va trebui, probabil, sa porti aceasta conversatie de cateva ori inainte ca relatia sa devina oficiala. Iar apoi, de fiecare data cand faceti un pas serios inainte. Si asta pentru ca nu vrei sa iti pierzi timpul cu o persoana care nu are aceleasi obiective cu ale tale in ceea ce priveste relatia. De aceea, este bine sa stii din start la ce sa te astepti in viitor.

2. Despre copii

Si aceasta discutie ar trebui sa o ai inainte ca lucrurile sa devina serioase intre voi. Daca tu nu iti doresti, iar partenerul/a da sau invers s-ar putea sa aveti o problema majora in viitor. Chiar daca doare sa afli ca cel de langa tine nu simte si nu gandeste la fel, cel mai bine este sa stii dinainte, astfel incat sa poti lua o decizie in cunostinta de cauza.

3. Despre infidelitate

Fiecare are o definitie diferita a fidelitatii. In acelasi timp, fiecare are o alta idee legata de ceea ce ar trebui sa faca partenerul, mai ales la inceputul unei relatii. Tocmai de aceea, este important sa puneti cartile pe masa. Si sa spuna fiecare ce asteptari are, ce crede despre infidelitate si cand considera ca s-a ajuns aici. De asemenea, poate ajuta la crearea de limite. In acest caz, daca se intampla ceva, raspunderea este reciproca.

4. Despre cariera si bani

Daca relatia este serioasa de ceva vreme, atunci trebuie sa puneti in discutie banii, dar si obiectivele de viitor si modul in care acestea v-ar putea afecta relatia. Poate vrei sa renunti la actualul serviciu sau partenerul a primit o oferta de job intr-o alta localitate. E important sa vorbiti despre toate acestea, intrucat vor avea o influenta majora asupra cuplului.

5. Despre familie si prieteni

E foarte important sa stabiliti de la bun inceput care este rolul si implicarea familiei si a prietenilor in relatia voastra. Unul dintre motivele principale pentru care se destrama cuplurile este reprezentat de influentele exterioare. Pentru ca ai auzit de nenumarate ori despre relatii incheiate din cauza parintilor sau a prietenilor. Daca partenerul nu este dispus sa stabileasca niste limite, atunci inseamna ca i-a ales deja pe ceilalti in detrimentul tau.

Ce alte tematici crezi ca mai trebuie abordate inca de la inceput pentru ca relatia sa mearga perfect?

Hai pe Sentimente