Recomandari

5 indicii ca nu esti pregatita pentru o relatie

By ianuarie 28, 2015 No Comments

nepregatita pentru o relatieIti doresti cu adevarat o relatie. Simti ca ai nevoie de un partener langa tine si te-ai saturat de perioadele in care esti singura. Esti insa pregatita emotional pentru o relatie? Autoanaliza obiectiva este, cu siguranta, provocatoare si dificila, dar un raspuns sincer la aceasta intrebare te va ajuta sa te dezvolti personal si sa gasesti, in cele din urma, un partener.

Foarte multe persoane sunt atat de concentrate sa inceapa o relatie, incat trec cu vederea foarte usor faptul ca, de fapt, nu sunt inca pregatite. Te gandesti, probabil, ca iti poti da seama daca te poti implica sau nu intr-un parteneriat, dar acest lucru nu este mereu adevarat. Iti prezentam, in continuare, cinci indicii pe care ar fi bine sa le iei in considerare.

1. Esti atrasa mereu de persoana gresita

Incearca sa iti amintesti cu ce tip de partener ai iesit pana acum si daca prietenii ti-au atras atentia ca individul respectiv nu este potrivit pentru tine. Desigur, vorbim despre prieteni in care ai incredere si care te sfatuiesc cu sinceritate. Cati dintre partenerii tai, de pana acum, au fost “cuceritori” de profesie sau nepotriviti? Daca ai gasit un numitor comun, ai descoperit si tiparul.

2. Te simti fericita doar daca te afli intr-o relatie

O relatie te face bucuroasa si are numeroase avantaje, dar ar trebui sa fii fericita si daca esti single. Important este sa te simti bine in pielea ta, sa ai incredere in tine si sa nu iti conditionezi fericirea doar din perspectiva unui parteneriat.

3. Crezi ca o relatie te va implini

In filme sau in carti ai intalnit de multe ori situatiile in care protagonista este “implinita” doar daca se afla intr-o relatie. Stii foarte bine ca realitatea este diferita si ca ai avea mai degraba nevoie de un partener care sa te completeze si nu unul care sa te foloseasca.

4. Investesti mai mult timp in gasirea partenerelui decat in tine insati

Categoric, trebuie sa investesti timp in gasirea unui partener, pentru ca o activitate sociala intensa iti sporeste sansele sa gasesti persoana potrivita, dar nu face dintr-o activitate placuta o “vanatoare” in toata regula. Ai grija si de nevoile tale si continua sa aloci timp si pentru tine, chiar daca e vorba despre lectura sau vizionarea unui emisiuni.

5. Inca te mai gandesti la “fostul”

Inca nu ai depasit, din punct de vedere emotional, relatia anterioara. Daca te mai gandesti inca la fostul si devii trista sau melancolica, atunci s-ar putea ca acest “bagaj” pe care il duci cu tine sa te impiedice sa incepi o noua relatie, pentru ca vei avea tendinta sa il compari mereu cu fostul.

Voi sunteti pregatiti pentru o noua relatie sau ati identificat situatii familiare in exemplele noastre?

Foto: eharmony.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply