Recomandari

5 mituri care te determina sa fugi de dragoste

By martie 24, 2015 One Comment

18136Iesi mereu dintr-o relatie atunci cand merge mai bine si ti se pare absurda posibilitatea de a avea o relatie de lunga durata care sa functioneze? Nu partenerii tai sunt cei care pleaca, ci tu!

Iata cateva mituri care te-ar putea determina sa fugi din calea dragostei ca prin lava incinsa:

1. Cand te implici prea mult, celalalt nu o face

Probabil ca ti s-a intamplat in trecut sa fii parasit/a si sa suferi din dragoste si asociezi acea deceptie cu fiecare noua relatie. Fa-ti curaj si implica-te pe masura ce capeti incredere, pentru ca altfel ai putea sa dai cu piciorul la sansa vietii tale.

2. Orice relatie se bazeaza pe obligatii

Sigur ca asteptarile intr-un cuplu cresc pe masura ce acesta evolueaza, insa asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa speli vasele sau sa plimbi cainele celuilalt in fiecare seara. Daca stabiliti impreuna niste limite, responsabilitatile pot deveni placute pentru amandoi.

3. Daca te iubeste, trebuie sa stie totul despre tine

Teama de pierdere a intimitatii intervine in multe relatii. Iar atunci cand te simti vinovat/a pentru lucruri pe care le-ai facut in trecut, vei sari ca ars/a de cate ori jumatatea ta va vrea sa vorbiti despre voi. Adevarul este ca nu trebuie neaparat sa spui lucrurile care iti creeaza disconfort, iar daca decizi sa o faci, totusi, ai putea fi placut surprins/a de gradul de toleranta al celui de langa tine. In caz contrar, nu merita efortul de a-i oferi dragostea ta nemarginita.

4. Exista posibilitatea ca celalalt sa incerce sa te manipuleze

Relatiile care pot fi descrise prin manipulare sunt toxice. Cand ai trecut deja printr-o astfel de experienta, e normal sa te temi ca se va repeta. Cu toate astea, nu toti oamenii sunt la fel si daca stii sa iti pastrezi identitatea si vointa proprie nu vei avea parte de un astfel de tratament.

5. Vei fi folosit/a daca incepi o relatie

Acesta este inca un mit care te impiedica sa te indragostesti. Dragostea adevarata este insa un sentiment neconditionat, iar tu poti fi sigur/a ca o vei recunoaste atunci cand se va infiripa. Elibereaza-te de temeri si permite-ti sa te indragostesti.

Tu de ce te temi atunci cand incepi o relatie noua?

Foto: ldsliving.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply