Recomandari

Cum pui frumos capat unei relatii care a inceput sa scartaie

By decembrie 11, 2015 No Comments

Symbolbild Beziehungskrise - symbolic for crisis in a relationship Credit: McPhoto/face to face

Exista o multime de modalitati mai mult sau mai putin ortodoxe de a pune capat unei relatii. Poti sa ii scrii un email, sa ii trimiti un SMS ori sa dispari pur si simplu. Niciuna nu e insa o solutie tocmai potrivita. Sa spui ceea ce ai de spus, aceasta este varianta corecta.

E greu sa privesti pe cineva in ochi si sa ii spui verde in fata ce te doare si de ce crezi ca relatia nu are sanse. Partenerul sau partenera nu se va simti bine, dar macar iti va aprecia onestitatea. Iata cum sa pui capat unei relatii:

Nu o lungi

Odata ce ai luat decizia de a pune capat relatiei, nu mai ai niciun motiv sa astepti. Uneori suntem atat de prinsi cu gasirea “momentului potrivit” pentru a-i da papucii cuiva, incat suntem in stare sa intindem relatia inca luni bune doar pentru ca nu stim cand si cum sa o spunem.

Nu lasa loc de interpretari

Mergi pe principiul: ori e alba, ori e neagra. Nu incerca sa iti lasi portite deschise in ideea ca poate te razgandesti si sa ai pe unde te intoarce. In primul rand ca nu este corect sa ii dai sperante partenerului sau partenerei ca poate, poate vreodata v-ati impaca.

Trateaza-ti partenerul/a asa cum ai vrea sa fii trata/a

Daca cel sau cea cu care formezi un cuplu ar fi sa iti dea papucii, ti-ai dori sa o faca cu deschidere, cu onestitate si sa le spuna lucrurilor pe nume. Asadar, de ce nu ai face si tu acelasi lucru?


Asuma-ti macar o parte din vina

Nu trebuie sa pui doar in carca iubitului sau a iubitei intreaga vina pentru esecul relatiei. Nu e ocazia potrivita de a arunca fel si fel de critici doar pentru a fi convingator. Sunt sanse sa nici nu te asculte, asa ca evita intepaturile fara sens.

Spune-i de ce nu va potriviti

De cele mai multe ori o relatie nu functioneaza din cauza ambilor parteneri care pur si simplu nu sunt compatibili. Asta este tot ce trebuie sa subliniezi. Pentru ca partenerul parasit isi va pune intrebarea „de ce?”

Rupeti legatura macar o vreme

Cel putin la inceput taiati orice fel de contact. Daca vreti sa ramaneti prieteni, cel mai bine este sa stati departe unul de celalalt macar o vreme. In acest fel va veti putea distanta de orice sentimente romantice. Sa faci direct trecerea de la o relatie de cuplu la una de prietenie va crea o doza mare de confuzie si nu e cazul sa lasi loc de interpretari, dupa cum spuneam mai sus.

Nu face scene melodramatice

Nu transforma despartirea intr-o piesa de teatru prost. Puteti sa va separati si fara sa tipati unul la celalalt, fara sa va aruncati reprosuri cu vocea ridicata. Uneori, lucrurile spuse cu calm au mult mai mare efect si aveti sanse mai mari sa va spuneti tot ce aveti pe suflet.

Cum s-au incheiat despartirile prin care ai trecut pana acum?

Hai pe Sentimente