Recomandari

Cum sa abordezi pe cineva necunoscut

By ianuarie 29, 2015 2 Comments

cum abordezi un necunoscutSa abordezi pe cineva nou, intr-un mod natural si nonsalant, fara sa para premeditat, poate fi o provocare, dar, daca urmezi sfaturile noastre, vei vedea ca lucrurile nu sunt neaparat chiar asa de complicate. Cu putina practica si urmand exemplele oferite de noi, vei reusi cu siguranta!

Cere permisiunea

Din clipa in care ai hotarat ca vrei sa intri in vorba cu tipul acela dragut pe care nu l-ai mai vazut pana acum, stresul iti va face feste. Respira adanc si nu uita ca si pentru el poate fi cel putin la fel de ciudat sa inceapa o discutie cu tine, o persoana pe care nu o cunoaste. Cu alte cuvinte, este foarte probabil ca si el sa fie emotionat, mai ales daca tu ai facut primul pas si l-ai abordat.

Ai putea incepe prin a te prezenta si apoi sa ii spui ca ai vrea sa stai de vorba un minut cu el, daca este de acord. De asemenea, ai putea sa faci apel la umor si sa adaptezi urmatoarea varianta: “Buna, stii, cineva mi-a spus ca te pot saluta, dar nu stiu sigur daca acea persoana poate fi de incredere”. Nu uita sa ii ceri permisiunea, pentru ca in acest fel celalalt intelege ca are de ales si poate fi mai flexibil si mai rabdator cu tine.

Subliniaza situatia stanjenitoare

Cand mentionezi ineditul sau aspectul stanjenitor al unei situatii, nu faci lucrurile mai complicate, ci dimpotriva. Cand te apropii de cineva pe care nu l-ai mai intalnit si recunosti cu voce tare ca situatia este una care implica un anumit disconfort emotional, atunci “pui punctul pe I” si scoti din context jena. Multi barbati au impresia ca femeile prefera partenerii duri, dar sunt destule cele care gasesc sinceritatea si timiditatea atragatoare. Te poti duce la el si sa ii spui “ “Stii, aceasta este partea in care tu imi multumesti ca mi-am invins jena si am venit sa te salut”.

Ofera o portita de salvare

Fii onesta cu tine insati si nu te astepta sa incepeti o conversatie lunga si profunda imediat dupa ce te-ai prezentat. Cel mai bine, asigura-i celuilalt mai multa libertate de miscare si ofera-i o portita de salvare, cu ajutorul unei intrebari. De pilda, il poti intreba daca este de acord sa mai stati de vorba sau daca ar prefera sa se intoarca la activitatea pe care o facea inainte sa il intrerupi. Daca i-ai captat atentia, s-ar putea sa isi doreasca sa afle mai multe despre tine.

Tu ce metoda aplici cand vrei sa abordezi pe cineva necunoscut?

Foto: glamour.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Sterian spune:

    E chiar interesant si cred ca sunt niște sfaturi utile ! Si eu sunt an situația data mai sus si chiar așa si este … La prima Conversație chiar te panichezi si ți-e teama sa nu superi persoana respectiva . De obicei mai mult de 90 la suta dintre dialoguri se pierd prin antrenați simple care nu-și au rostul la primul dialog ! Acuma depinde de capacitatea mintala a fiecăruia si ce vrea de fapt ! Eu de mult timp caut pe cineva si cu părere de rău recunosc ca din cauza unui dialog neadecvat am pierdut multe ocazii de a-mi găsi perechea !!! Dar sper ca antr-o zi sa o găsesc ! Mult noroc an ceea ce va doriți !

  • Andrei spune:

    Hahhaha ma intreb daca chiar citeste cineva posturile astea 🙂

Leave a Reply