Recomandari

Top 7 cele mai romantice orase din lume. Iata unde sa-ti petreci Sarbatorile de Iarna

By decembrie 2, 2015 No Comments

europe, france, paris, cityscape from alexandre iii bridge

De la Paris la Sydney si de la Florenta la Buenos Aires, lumea este plina de locuri romantice, perfecte pentru a celebra Sarbatorile de Iarna. Daca ti-ai propus sa pleci de acasa in vacanta care urmeaza peste mai putin de o luna si inca nu te-ai hotarat unde, iti propunem cateva destinatii foarte interesante.

Este vorba despre orase pline de viata si de culoare, de orase in care s-a scris istorie, dar care emana in acelasi timp romantism. Iata o lista cu 7 dintre destinatiile potrivite pentru sfarsitul de an:

 

Paris – Franta

Ar fi greu de conceput un astfel de top fara a incepe chiar cu Parisul, orasul luminilor, orasul iubirii. O plimbare pe malurile Senei, un sarut cu Turnul Eiffel pe fundal sau un spectacol la Moulin Rouge sunt doar cateva dintre punctele din lista de vacanta care trebuie bifate.

Podurile peste Sena, printre care faimosul Podul Artelor, acolo unde indragostitii obisnuiesc sa prinda lacate, ca juramant al iubirii vesnice, trebuie si ele vizitate intr-o astfel de vacanta.

Sydney – Australia

Pentru spectaculosul foc de artificii de la Sydney, din noaptea de Anul Nou merita vizitata metropola macar o data in viata. Australia nu e tocmai aproape, insa cu siguranta ca o astfel de experienta merita orice efort. In plus, temperatura in aceasta perioada a anului pe continentul sudic este extrem de placuta, cu maxime care ajung si la 30 de grade Celsius.

Sydney este un oras vibrant, o metropola cu o viata de noapte uimitoare. Insa si imprejurimile sunt spectaculoase. Hunter Valley sau Muntii Albastri, dar si plajele fascinante merita vizitate.

Florenta – Italia

Italia in sine este o tara cu o incarcatura romantica aparte. Probabil ca oriunde ai merge in peninsula e imposibil sa nu descoperi locuri absolut incantatoare. Florenta, capitala Renasterii, este cunoscuta pentru arhitectura uimitoare. Plimbarile cu bicicleta in afara orasului toscan ofera privelisti deosebite, iar degustarile de vinuri de aici cu greu le vei putea uita vreodata.

Mai mult, Florenta este ideala pentru escapade romantice tocmai pentru ca hotelurile orasului sunt de asa natura amenajate incat sa satisfaca exigentele oricarui cuplu de indragostiti.

Bruges – Belgia

In acest oras pitoresc te vei simti ca si cum ai fi in mijlocul unei basm medieval. Aici, totul de jur imprejur pare neatins de secole, desi este un orasel extrem de viu si de vesel. O plimbare cu barca prin una dintre numeroasele canale ale orasului este un must-do! Trebuie sa stii, ca, spre exemplu, Canalul Groenerei este o oaza de liniste unde poti petrece clipe de neuitat in prezenta persoanei iubite.

Evident, nu trebuie sa ratezi celebra ciocolata belgiana, insa alege-o pe cea home-made, si nici Muzeul Berii.

Dubrovnik – Croatia

O destinatie destul de aproape de noi este Croatia. Orasului Dubrovnik i-a sporit popularitatea in ultimii ani, in mare parte datorita privelistei impresionante catre Marea Adriatica. Farmecul orasului vechi e captivant, iar plimbarile pe langa zidurile din piatra alba vechi de secole sunt foarte romantice. De neratat este apusul soarelui la Dubrovnik. Ia o sticla de vin si stati impreuna cu ochii atintiti pe soarele care se topeste usor-usor in mare. Garantat va fi o experienta pe care v-o veti aminti multa vreme.

Lisabona – Portugalia

Lisabona trebuie si ea vazuta macar odata in viata, iar Sarbatorile de Iarna sunt prielejul perfect. Temperatura e placuta in aceasta perioada a anului, dar totusi sa nu te astepti sa treaca de 18-20 de grade Celsius. Chiar si asa, e suficient de bine cat sa te poti plimba la pas prin paienjenisul de stradute pietruite, cu pante mai line sau mai abrupte. Restaurantele cu preparate delicioase sunt de neratat. Iar dupa ce ai vizitat celebrul cartier Belem, te-ai plimbat pe malul apei, ai vazut Muzeul Faiantei si ai vizitat Parcul Natiunilor, e timpul pentru un strop de relaxare, intr-o ambianta foarte romantica.

La 25 de minute de mers cu trenul de la Lisabona ajungi la Sintra, perla coroanei lusitane care te cucereste pe loc. Palatele care au fost de-alungul secolelor resedinte regale, peisajele absolut fascinante, dar si Capatul Lumii, cunoscut si sub numele de Cabo da Roca, trebuie neaparat vazute.

Buenos Aires – Argentina

Ei bine, daca iti doresti ceva mai exotic, iti poti lua partenerul/a si sa faceti o vacanta in Argentina, la Buenos Aires. De la restaurante super animate, la cluburi de noapte deschise pana la 8 dimineata, Buenos Aires este alegerea perfecta pentru un concediu romantic. Oriunde te uiti, vei vedea cupluri de toate varstele care se saruta si sa imbratiseaza.

O seara la un spectacol sau chiar la un curs de Tango, o degustare de bauturi locale, tartele de mere si celebra branza de capra trebuie bifate intr-o astfel de aventura.

Ai vizitat si alte locuri cu o incarcatura romantica deosebita? Ofera-ne cateva ponturi!

Hai pe Sentimente