Senticafe

3 activitati care te ajuta sa te autodescoperi

By iulie 29, 2016 ianuarie 12th, 2021 No Comments

senticafe4_activitati

Pentru a putea atinge succesul in orice domeniu, inclusiv in cel sentimental, e necesar sa ne cunoastem bine pe noi insine, iar pentru asta trebuie sa ne autodescoperim. Nu e un proces usor, dar este foarte util. Important este sa te autodescoperi.

Sunt momente de cumpana in care ajungi sa iti pui o multime de intrebari si de unul singur nu prea reusesti sa gasesti si raspuns. In astfel de clipe, interactiunea cu ceilalti este esentiala. Ea te ajuta sa te cunosti mai bine pe tine. Ce trebuie sa faci in acest sens?

Descopera-ti un hobby

Gradinaritul, crosetatul, colectionarea unor obiecte sunt hobby-uri mai mult sau mai putin comune. Aceste pasiuni nu implica in mod necesar prezenta unei a doua persoane. Mai exista o serie de preocupari care, pe langa interactiunea cu ceilalti, te pot ajuta sa iti redescoperi aptitudini sau sa iti indeplinesti un vis mai vechi. Poate fi spre exemplu un curs de dans sau un curs de teatru. Pentru ca se fac sub indrumare profesionista, aceste cursuri vor pune accent pe autodezvoltare si autodescoperire. In plus, la aceste cursuri vei cunoaste oameni interesanti si vei invata lucruri noi.

Participa la un atelier de dezvoltare personala

Pentru ca de cele mai multe ori nu stim de cate lucruri suntem capabili de fapt, avem nevoie de oameni priceputi care sa ne scoata in evidenta aceste calitati. Atelierele de autocunoastere au tocmai acest rol. Sa ne redobandeasca increderea in noi si sa ne dea impulsul de a actiona. Ne ajuta sa scoatem la iveala izvorul de capacitate si forta care se afla in fiecare dintre noi, sa credem in el si sa-l folosim cu succes.

O excursie de grup

O calatorie, chiar si alaturi de persoane pe care nu le cunosti, are menirea sa iti dezvolte abilitatea de integrare armonioasa intr-un grup mai mult sau mai putin omogen. O excursie intr-un mediu strain, dincolo de confortul personal, ne ajuta sa ne dezvoltam empatia, flexibilitatea in gandire si acceptarea diversitatii. Iar asta ne face parteneri placuti si de incredere.

Asadar, activitatile cu impact asupra abilitatilor noastre cognitive, emotionale si sociale ne dau sansa imbunatatirii increderii in noi insine, dar si dezvoltarea unor legaturi interumane de care altfel nu am avea parte. In sprijinul unor astfel de situatii vine platforma SentiCafe.ro. Aici vei gasi o multime de astfel de evenimente la care sa te cunosti mai bine pe tine.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply