Senticafe

5 moduri in care poti depasi usor o despartire

By august 1, 2016 No Comments

senticafe5_despartire

Sfarsitul unei relatii, indiferent de la care dintre parteneri a pornit, poate duce la sentimente confuze, dureroase, la frustrari. Poate parea greu de depasit, poate chiar imposibil. Insa indiferent cat de grav te-a ranit o persoana, trebuie sa stii ca esti responsabil pentru fericirea ta.

Asadar, nu te resemna cu capul plecat, ci preia controlul asupra vietii tale. Iata cateva modalitati prin care poti depasi cu fruntea sus o despartire:

1. Distanteaza-te de fostul partener

Chiar daca poate ati decis sa ramaneti prieteni, e mai bine sa va oferiti o pauza mai lunga pana la prima revedere. Prin urmare, incercati sa evitati contactul si sa va lasati timp sa va organizati gandurile si sa va puneti la punct emotiile. Daca crezi ca ai momente de slabiciune in care vei avea tendinta sa ii telefonezi sau sa ii scrii mesaje, ia in calcul sa ii blochezi contactul sau contul de Facebook. In felul acesta te pui la adapost de situatii stanjenitoare.

2. Scapa de maruntisurile care iti amintesc de el/ea

Tot ceea ce iti aduce aminte de fostul/a este foarte probabil sa te faca nefericit sau sa mentina si mai mult starea de incertitudine din gandurile tale. De aceea, e bine sa scapi de tot ceea ce iti starneste amintiri legate de relatia voastra: fotografia de pe birou, inelul primit in dar, suvenirurile cu care ati venit din concediu. Asaza-le intr-o cutie pe care pune-o undeva cat mai departe, sa nu iti fie la indemana. Trebuie sa intelegi ca de acum lucrezi cu prezentul pentru viitor si nimic altceva. Evident ca aveti amintiri uimitoare impreuna, dar nu le poti lasa sa iti conduca viata.

3. Atentie la relatiile de umplutura

Evita sa te arunci intr-o noua relatie doar pentru a-ti vindeca ranile proaspete. Nu e o metoda tocmai potrivita pentru a uita persoana care ti-a facut rau. Sa incepi o alta relatie este tentant, mai ales daca esti genul care a avut in permanenta o relatie. Dar s-ar putea sa nu faci o alegere tocmai potrivita si sa ai si mai mult de suferit.

4. Apropie-te mai mult de familie si de prieteni

Depaseste episodul despartitii cu ajutorul celor mai dragi persoane din viata ta. In loc sa te intalnesti cu prietenii vostri comuni, cu care sa dezbati doar subiecte legate de fostul tau iubit, sau care sa te tina la curent cu tot ce face el de cand v-ati despartit, mai bine indreapta-ti atentia catre oamenii care te vor face sa uiti pentru moment de el.

5. Fa-ti timp pentru tine

Se intampla de multe ori ca atunci cand suntem intr-o relatie sa ne neglijam pe noi insine, sa nu mai facem acele lucruri care ne aduc fericire. Asadar, profita de acest timp pentru a te bucura de pasiunile tale. Descopera-ti un nou hobby sau participa la un curs de gatit ori la un curs de dans. Organizeaza-ti spatiul personal. Foloseste-ti timpul liber pentru a face din tine o varianta imbunatatita.

Cauti lucruri interesante pe care sa le faci acum, ca ai mai mult timp pentru tine? Intra pe platforma SentiCafe.ro si alege-ti din seria de evenimente de aici ceva interesant de facut.

Leave a Reply