DatingMatrimoniale

Cum să treci peste o despărțire?

By februarie 26, 2020 februarie 28th, 2020 3 Comments

Sfârşitul unei relaţii, indiferent de la care dintre parteneri a pornit, poate duce la sentimente confuze, dureroase, la frustrări. Poate părea greu de depăşit, poate chiar imposibil. Însă indiferent cât de grav te-a rănit o persoană, trebuie să ştii că eşti responsabil pentru fericirea ta. Iată cum poți trece mai ușor peste o despărțire.

1. Distanţează-te de fostul partener

Chiar dacă poate aţi decis să rămâneţi prieteni, e mai bine să vă oferiţi o pauză mai lungă până la prima revedere. Prin urmare, încercaţi să evitaţi contactul şi să vă lăsaţi timp să vă organizaţi gândurile şi să vă puneţi la punct emoţiile.

despartire

Dacă crezi că ai momente de slăbiciune în care simți nevoia de a lua în vreun fel legătura cu fostul partener, ar fi mai bine să îți restricționezi pe cât de mult posibil accesul. În felul acesta te pui la adăpost de situaţii stânjenitoare.

2. Scapă de lucrurile care îţi amintesc de el/ea

Tot ceea ce îţi aduce aminte de fostul/a este foarte probabil să te facă nefericit sau să menţină şi mai mult starea de incertitudine din gândurile tale. De aceea, e bine să scapi de tot ceea ce îţi stârneşte amintiri legate de relaţia voastră: fotografia de pe birou, inelul primit în dar, suvenirurile cu care aţi venit din concediu.

Aşază-le într-o cutie pe care pune-o undeva cât mai departe, să nu îţi fie la îndemână. Trebuie să înţelegi că de acum lucrezi cu prezentul pentru viitor şi nimic altceva. Evident că aveţi amintiri uimitoare împreună, dar nu le poţi lăsa să îţi conducă viaţa, astfel nu mai vorbeam despre despărțire.

3. Atenţie la relaţiile de umplutură

Evită să te arunci într-o nouă relaţie doar pentru a-ţi vindeca rănile proaspete. Nu e o metodă tocmai potrivită pentru a uita persoană care ţi-a făcut rău. Să începi o altă relaţie este tentant, mai ales dacă eşti genul care a avut în permanenţă o relaţie. Dar s-ar putea să nu faci o alegere tocmai potrivită şi să ai şi mai mult de suferit.

4. Apropie-te mai mult de familie şi de prieteni

Depăşeşte episodul despărţiţii cu ajutorul celor mai dragi persoane din viaţa ta. În loc să te întâlneşti cu prietenii voştri comuni, cu care să dezbaţi doar subiecte legate de fosta ta relație, mai bine îndreaptă-ţi atenţia către oamenii care te vor face să uiţi pentru moment.

5. Fă-ţi timp pentru tine

Se întâmplă de multe ori că atunci când suntem într-o relaţie să ne neglijăm pe noi înşine, să nu mai facem acele lucruri care ne aduc fericire. Aşadar, profita de acest timp pentru a te bucura de pasiunile tale.

Descoperă-ţi un nou hobby sau participă la un curs de gătit ori la un curs de dans. Organizează-ţi spaţiul personal. Foloseşte-ţi timpul liber pentru a face din tine o variantă îmbunătăţită.

Cauţi lucruri interesante pe care să le faci acum, că ai mai mult timp pentru tine?

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Luminita spune:

    Si inca una…si ma duc. Sintimente.ro a intrat in sufletul oamenilor la inceput timid si apoi cu incredere Raspunsul din partea lor a fost pe masura implicarii voastre. V-ati dezvoltat si ati creat un cadru extraordinar, interactiv, dinamic, safe, un loc placut de intalnire, de interactiune unde cei ce adera sunt fericiti sa isi faca prieteni si de ce nu mai mult de atat… Exact ca intr-o relatie sentimentala ati pus suflet, v-ati implicat iar dragostea de oameni e cea care v-a motivat sa continuati acest proiect extraordinar. Mult succes si la mai mare !!!

  • Luminita spune:

    Sunteti cu adevarat Awsome. Va iubesc…neconditionat!!! 🙂 Sfaturi super si mereu pasiti on the Next Level. Imi place ca ati introdus oferte de a participa la Party-uri si excursii pentru membrii afiliati Sentimente.ro. ideea de a pune la dispozitie bloguri si articole pe teme sentimentale este pur si simplu geniala. Romania are nevoie de oameni adevarati si dedicati, responsabili si asumati. Si totul porneste de la sine, de la relatia de cuplu si educatia copiilor la societatea per ansamblu. As propune de asemenea workshop-uri de dezvoltare personala in grup care au menirea de a deschide mentalul si de a vindeca suflete. Cu drag, Lumi

Leave a Reply