Senticafe

De ce oamenii inteligenti sunt mai mereu singuri

By august 26, 2016 One Comment

senticafe3_inteligenta Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca persoanele inteligente se indragostesc mai greu si traiesc singure perioade mai lungi de timp. Asadar, daca te-ai intrebat care e motivul pentru care nu prea „se leaga” nimic, s-ar putea sa ai un coeficient de inteligenta peste medie!

Un studiu publicat in British Journal of Psychology arata ca persoanele a caror coeficient de inteligenta este peste medie, adica peste 115, prefera singuratatea. Care sunt insa motivele pentru care aleg acest mod de viata?

Din perspectiva acestora, gradul lor de fericire este direct proportional cu perioadele de singuratate. Cu cat sunt inconjurati de prieteni, mai des, cu atat mai scazut este nivelul acestora de fericire, motiv pentru care, prefera sa fie singuri, in majoritatea timpului.

Un alt motiv pentru care persoanele cu un IQ ridicat prefera singuratatea este direct proportional cu interesele acestora. Astfel, oamenii inteligenti gasesc mai greu parteneri de discutie pe masura lor, discutiile cu alte persoane devenind aproape imposibile.

Izolarea persoanelor inteligente este, asadar, o consecinta a faptului ca sunt greu de inteles. In plus, acesti oameni prefera sa se concentreze asupra carierei si a domeniilor lor de interes. Petrec o mai mare parte din timp muncind sau evoluand profesional, dezvoltandu-se spiritual.

Un atu important al celor inteligenti este abilitatea lor de a intelege alte persoane, de a empatiza cu ele, fapt care ii ajuta sa interactioneze mai usor cu ceilalti si sa isi faca mai usor prieteni.

Cum „tratezi” singuratatea

Pentru a reduce sentimentul de izolare in randul persoanelor cu un IQ ridicat e necesara incurajarea venita din partea celor din jur si intelegerea pe care acestia trebuie sa o aiba vizavi de valorile si principiile care ii ghideaza pe acesti oameni usor diferiti.

O alta modalitate de a „trata” singuratatea este integrarea in grupuri cu interese comune. Suportul si intelegerea i-ar putea ajuta sa se simta integrati, motiv pentru care dorinta de socializare ar putea creste. Valorificarea acelorasi principii, idealuri, abilitati sau hobby-uri ajuta la o mai usoara socializare si chiar la descoperirea unui potential partener.

Platforma SentiCafe.ro isi propune tocmai acest lucru: sa aduca fata in fata oameni care impartasesc valori sau trasaturi comune. Activitatile promovate aici sunt menite sa creeze legaturi profunde intre oameni care nu s-au cunoscut pana acum, dar care se descopera cu aceasta ocazie, discuta, se imprietenesc, socializeaza.

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply