Senticafe

Prea timid/a? 6 modalitati de a-ti spori increderea in tine

By iunie 27, 2016 No Comments

sc4_timida Sa fii timid nu este o tragedie. Insa odata ce ai realizat asta inseamna ca e momentul sa iesi cat mai repede din carapacea ta si sa capeti mai multa incredere in tine. Acest lucru iti va fi de ajutor in relatiile pe care le vei stabili, indiferent ca vorbim despre serviciu sau despre viata persoanala.

Iata in continuare cateva sfaturi menite sa iti sporeasca stima de sine:

1. Converseaza cat mai des

In cazul in care ti se pare mult prea greu sa te apropii de cineva si sa deschizi o conversatie intr-un bar, spre exemplu, atunci trebuie sa alegi un moment mai relaxat, fara atat de mare presiune. Un astfel de moment poate fi dat de „calatoria” cu ascensorul. E un moment oportun sa discuti cu cel/cea de langa tine despre aproape orice, pornind dela vreme, tinuta sau chiar cafeaua pe care tocmai si-a cumparat-o. La fel de bine poti experimenta conversatii in metrou sau la sala de sport. Cu cat vei conversa mai mult cu persoane straine, cu atat vei reusi mai repede sa iti invingi timiditatea.

2. Extinde-ti orizonturile

Nu trebuie sa mergi zi de zi in aceeasi cafenea sau in fiecare weekend in clubul in care te-ai obisnuit de ani buni. Ca tine face multa lume, motiv pentru care nici nu ai sansa sa intalnesti oameni noi. Schimba locurile, incearca medii noi, asta chiar daca va trebui sa iesi usor din zona ta de confort. Ia-ti o cafea si incearca sa intri in conversatie cu cei din jur. Dintr-o conversatie banala poti descoperi multe puncte comune cu o persoana.

3. Exprima-ti parerile

Persoanele timide se abtin de multe ori de la a-si exprima opiniile pentru ca se tem ca nu cumva ideile lor sa fie primite cu ostilitate, sa fie criticate. Asuma-ti propriile opinii si propriile judecati si exprima-le, tinand cont mereu de faptul ca sunt la fel de importante si de pertinente ca si ale celor din jurul tau. „A gresi este omeneste” spune un vei proverb latin, asa ca nu te teme ca spui prostii. La urma urmei e dreptul tau sa spui ceea ce crezi.

4. Mergi la o petrecere la care nu cunosti pe nimeni

Evident ca daca esti timid/a, preferi locurile unde cunosti pe toata lumea, unde te simti relaxat/a. Dar si in acest caz nu faci decat sa perseverezi in inchiderea in sine. Solutia este sa intalnesti cat mai multi oameni necunoscuti si sa te faci cunoscut/a lor. De aceea, o petrecere la care cunosti putina lume sau chiar pe nimeni este o ocazie sa te faci remarcat/a. Nu inseamna ca iti vei gasi si un partener de viata imediat, dar oamenii pe care ii vei cunoaste te vor introduce in cercurile lor de prieteni si in felul acesta iti vei largi cercul de cunostinte si iti vei spori sansele de a intalni o persoana potrivita pentru tine.

5. Flirteaza online

Atunci cand esti prea timid/a pentru a flirta fata in fata, poti experimenta flirtul online. Internetul este un bun mijloc de a te ascunde in spatele ecranului si de a transmite mesajele pe care altfel nu ai fi in stare sa o faci. Desigur, nu trebuie sa exagerezi cu flirtul online si trebuie sa il transpui cat mai rapid in viata reala, insa acest gen de conversatie poate sparge gheata si iti poate deschide noi oportunitati.

6. Participa la ateliere de dezvoltare personala

Asemenea tine sunt multe persoane. Pentru ele, specialistii au creat atelierele de dezvoltare personala. Este vorba despre workshopuri in care inveti sa te cunosti pe tine mai bine, sa te apreciezi pentru ceea ce esti cu adevarat si sa iti exploatezi calitatile la adevaratul lor potential. Astfel de evenimente poti descoperi folosind platforma SentiCafe.ro. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi evenimentul pe care il consideri potrivit gusturilor tale.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply