Ce e nouStudii

Studiu: Cand si de ce scriu romanii scrisori de dragoste

By octombrie 4, 2018 mai 6th, 2019 2 Comments

Romanii si scrisorile de dragoste

80% din barbatii singuri recunosc ca au scris scrisori de dragoste, insa doar doua treimi dintre ei au primit si un raspuns pe masura, arata un sondaj Sentimente.ro. Ei si-au marturisit sentimentele, dar si-au luat si angajamente, considerand ca un astfel de gest poate da un imbold semnificativ relatiei.

Romantismul inca exista

Un sondaj realizat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Scrisorilor de Dragoste, sarbatorita anual pe 26 septembrie, arata ca romanii, desi singuri, sunt niste romantici. In cazul femeilor, 85% din cele care au scris scrisori de dragoste au si primit la randul lor astfel de ravase. Acestea le considera importante nu doar la inceputul relatiei, ci si cand povestea de dragoste s-a mai asezat. Astfel peste 55% din respondente considera ca scrisorile de dragoste mentin flacara aprinsa. Prin urmare si-ar dori sa primeasca mesaje de amor mai des.

Scrisori de Dragoste - Sentimente.ro

Scrisori de dragoste – un gest romantic

De asemenea, 80% din respondenti, indiferent de sex, considera scrisorile de dragoste  un gest romantic. Ei spun ca un asemenea gest se potriveste oricui, indiferent de varsta. Doar 3,4% le considera ridicole, iar 15% recunosc ca ar prefera mai degraba sa le primeasca. Barbatii cred in proportie mai mare ca o scrisoare de dragoste ajuta la inceputul relatiei (52%). Acestia aleg ca mesajul sa contina nu doar exprimarea sentimentelor, ci si luarea unui angajament. Totodata, 10% aleg sa descrie momente din intimitate, in timp ce femeile sunt mai pudice si doar 1% ar scrie despre un asemenea subiect.

Cine apreciaza mai mult o scrisoare de dragoste?

Cel mai mult apreciaza valoarea unei scrisori de dragoste persoanele peste 50 de ani. Domeniile in care se regasesc cei mai multi romantici sunt: administratie, marketing, vanzari, secretariat, invatamant/educatie sau domenii artistice.

Cand ati scris ultima data o scrisoare de dragoste? Credeti ca gestul poate fi apreciat in zilele noastre? Asteptam raspunsurile voastre in comentarii!

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply