Skip to main content
Ce e nou

100 de ani de dragoste | Cum a evoluat datingul la romani

By noiembrie 14, 2018ianuarie 12th, 2021No Comments

100 de ani de Dragoste

De la taxa de celibat si ceaiurile dansante pana la gasirea partenerului compatibil cu ajutorul inteligentei artificiale nu a fost decat un pas. Adica aproape 100 de ani. Astazi, 76% din utilizatorii Sentimente.ro folosesc aproape exclusiv dispozitivele mobile pentru a interactiona.

ceaiuri-dansante-de-acum-100-de-ani

In anii 1920, felul in care o femeie tinea tigara intre buze sugera daca este sau nu interesata de un barbat. Mai tarziu, in anii 1930, taxa pe celibat le impingea pe femei sa se marite mai repede. In anii 40, ceaiurile dansante erau prilej de socializare iar apoi, la inceputurile anilor 1990, au aparut anunturile matrimoniale serioase. „Doamna, 48 ani, frumoasa, gospodina doresc mariaj cu domn cu autoturism”. Suna ciudat? Poate, dar asa erau mai toate.

De la anunturile in ziar la site-urile de matrimoniale

In 2001, aparea Sentimente.ro, un loc unde anunturile matrimoniale au fost inlocuite cu profilul de utilizator care cuprinde preferinte, interese si hobby-uri. Apoi, apar cafenele virtuale, un spatiu unde puteai face cunostinta cu persoane din orice colt al tarii. Sau al lumii. Tehnologia si-a facut tot mai mult loc in viata utilizatorilor Sentimente. Astfel, in 2017, datingul online a ajuns la nivelul urmator. Inteligenta artificiala si-a facut aparitia pentru ca utilizatorii sa se intalneasca mai usor si mai repede.

anunturi-matrimoniale-vechi-de-acum-100-de-ani

Mai multi utilizatori tineri

Interfata personalizata, usurinta in navigare, dar si functia de ilustrare a compatibilitatii intre utilizatori s-au numarat printre motivele care au dus la o crestere a numarului de persoane tinere care si-au facut cont pe Sentimente.ro, in ultimul an. Astfel, procentul de utilizatori pe segmentul de varsta 25-34 de ani a crescut cu 22%. De asemenea, numarul utilizatorilor de sex feminin a crescut cu 27%, ajungandu-se astfel la un procent de 44%.

Cei mai multi utilizatori prefera interfata mobila (76%), iar accesul facil la un astfel de dispozitiv face ca timpul petrecut pe site sa fi crescut in ultimul an cu 5%. Un utilizator petrece acum, in medie, 10 minute/sesiune pe Sentimente.ro. Per total, traficul pe mobil a crescut cu 34%. De asemenea, daca in 2005 se trimiteau 10 milioane de mesaje pe an, in 2018 numarul de mesaje a ajuns la 6,5 milioane pe luna.

Totodata, calitatea interactiunii dintre utilizatori a crescut. In mare parte, acest lucru se datoreaza procentului de compatibilitate calculat, in mod automat, pe baza profilului si a intereselor declarate, dar mai ales pe baza interactiunii utilizatorului si a actiunilor sale din interfata personalizata. Astfel, membrii Sentimente.ro incep conversatii cu persoane cu grad de compatibilitate ridicat, crescand totodata sansele gasirii unui partener. Prin urmare, utilizatorii se intalnesc in offline in maximum doua saptamani de la prima conversatie in online.

V-ati intoarce in perioada de acum 100 de ani?