Ce e nouDating

Datingul in ianuarie

By februarie 11, 2019 No Comments

Datingul in ianuarie sau cum o iau sentimentele “razna”

Se spune ca luna ianuarie este cea mai prospera la capitolul dragoste. Stiai ca mai multi oameni isi gasesc jumatatea in prima luna din an, nu in Februarie, luna dedicata romantismului?
 
 
La inceput de an, oamenii sunt mai activi pe site-urile de dating si mai dispusi sa investeasca timp si energie in gasirea unui partner.  Dorinta construirii unei relatii se resimte in Romania, dar si la nivel international.  Toate site-urile mari de profil raporteaza acest tip de comportament al userilor. De aceea, in ianuarie exista 2 zile importante:  prima duminica din an – Cea mai aglomerata zi in dating (cei mai multi utilizatori online, se trimit cele mai multe mesaje) si a doua zi de vineri din an – Cea mai Buna Zi pentru Prima Intalnire.
 

De ce e dragostea “in aer” in ianuarie?

1. Ne confruntam cu Triunghiul Perfect. Exista o legatura stransa intre Melancolia Sarbatorilor – mai ales in cazul persoanelor care nu au petrecut sarbatorile ca parte a unui cuplu sau cele care au trecut printr-o despartire -, faptul ca se apropie Ziua Indragostitilor si Dragobete si, sa nu uitam de Promisiunile pe care si le fac oamenii pentru noul an
 
2. Nevoia de Iubire: in cultura urbana s-a dezvoltat acest concept pe care in romana il putem denumi Sezonul Dragostei.  Se constata ca, in lunile reci, persoanele singure sau cele care nu isi doresc, neaparat, o relatie, isi schimba perspectiva. Lumea incepe sa iubeasca si vrea sa fie iubita, cauta caldura si confortul unei relatii serioase. Vremea rece de afara si activitatile care se desfasoara mai mult in interior determina persoanele singure sa resimta si mai mult singuratatea si sa isi doreasca sa fie iubite.
 
3. Efect de bucla: Tocmai pentru ca in social media si in media, in general, este atat de promovata ideea de “a fi impreuna cu cineva in luna februarie si de a-ti gasi jumatatea la inceput de an” oamenii considera acest lucru ca pe unul “impus de societate”: mai multi oameni isi fac cont pe site-urile de dating in cautarea unui partener/a dupa ce citesc/aud/vad ca altii fac acest lucru.
 

Ianuarie nu este doar luna iubirii

Ianuarie este si o luna melancolica, prima luna dupa zarva sarbatorilor de iarna, din aceasta  cauza  si Blue Monday, cea mai trista zi din an, este in luna ianuarie. 
 

Iubirea online vs. iubirea offline

  
Expertii internationali in relatii online (Julie Spira – Cyber Dating Expert) spun ca celebrarea informala a persoanelor singure (de exemplu, prin diferite zile speciale ca cele mentionate anterior) a castigat teren in ultimii 5 ani o data cu acceptarea si asumarea de catre societate a culturii de dating online, mai exact a faptului ca a devenit normal sa iti cunosti online partenerul/a de viata.
 
 
Tu unde ti-ai cunoscut perehea?
 
 
  

Hai pe Sentimente

Leave a Reply