Dating

5 declaratii mai importante decat “te iubesc”

By ianuarie 12, 2016 No Comments

teenagers outside embracing couple flowers winter nature tenderness bunch

“Te iubesc”. Este una dintre propozitiile cel mai des rostite in intreaga lume, sunt cuvintele pe care orice indragostit astepta sa le auda, iar in jurul lor s-au tesut nenumarate povesti de amor, s-au creat scenarii de film si s-au compus cantece.

Dar de ce ne place atat de mult sa auzim acest “te iubesc”? Poate pentru ca suna ca o promisiune a faptului ca ocupam un loc in inima cuiva drag sau pentru ca reprezinta o recunoastere a sentimentelor pe care le nutrim pentru o persoana. Simpla ei rostire reprezinta, cel mai adesea, un pas nou intr-o
relatie
si este semnul ca tii la cineva indiferent de ciudateniile sale, de felul in care arata sau de cine este.

Si, trebuie sa recunoastem, ne place sa fim iubiti. Atunci, de ce este oare dragostea atat de complicata? De ce se despart oamenii care spun ca se iubesc? De ce exista inimi zdrobite?

Uneori dragostea ajunge sa semene cu ceva rau. Alteori, e un sentiment trecator si rare sunt cazurile cand acesta este experimentat pentru totdeauna. E important sa crezi in dragoste, in puterea si in semnificatiile sale. Dar trebuie sa inveti ca dragostea nu este intotdeauna suficienta. Ai nevoie de mai mult decat de dragoste pentru a face o relatie sa dureze.

Exista mai multe cuvinte care sunt la fel de importante ca si “Te iubesc”. Fraze care sunt echivalentul unei declaratii de dragoste.

1. “Te iert”

Te iert pentru toate lucrurile pe care le-ai facut sau pe care le vei face si care m-ar putea rani. Iti iert felul in care reactionezi cand iti este foame sau vobele pe care le rostesti cand esti obosit dupa o zi aglomerata. Iert pana si momentele in care nici macar nu ti-ai dat seama ca m-ai suparat. Te iert ca nu ai stiut ce si cand am avut nevoie de ceva. Te iert si sper sa ma ierti si tu, pentru ca niciunul din noi nu e perfect.

2. “Ma sacrific pentru tine”

Iti ofer timpul meu si ma ofer pe mine pentru tine. Te ascult chiar si atunci cand am de rezolvat lucruri importante, sunt alaturi de tine atunci cand esti bolnav, iar cand esti lipsit de puteri eu sunt puterea ta. Voi fi langa tine atunci cand toti te parasesc, indiferent ca esti bolnav sau sanatos. Sacrificiul meu nu depinde de starea ta, ci se datoreaza faptului ca esti o persoana care chiar il merita.

3. “Te respect”

Te respect pentru ceea ce esti si te respect pentru ca meriti respectul meu, nu pentru ca ti l-ai castigat. Iti voi respecta opiniile si voi tine cont de sentimentele si de trairile tale. Te voi trata ca pe un om cu propriile ganduri, sperante, visuri si dorinte. Pentru ca toate aceste ganduri, sperante, visuri si dorinte conteaza pentru mine la fel de mult cum conteaza si pentru tine.

4. “Te voi sprijini”

Voi veni in sprijinul sperantelor si al visurilor tale. Poti sa fii sigur ca ai tot suportul meu si ca voi face mereu tot ce imi sta in putinta pentru a te ajuta: fizic, emotional, spiritual si mental.

5. “Te voi proteja”

Te voi proteja de rau. Voi proteja inima ta de durere. Voi proteja ideea de noi. Nu te voi injosi. Ca pe o comoara te voi proteja de oameni rai si urati la suflet. Veti fi in siguranta in bratele mele. Voi fi refugiul tau si persoana in care poti avea mereu incredere.

Multi ar putea spune ca, daca iubesti pe cineva, toate aceste lucruri fac parte din acea dragoste. Ca cineva care te iubeste in mod automat face sacrificii pentru tine, te respecta, te iarta, te sprijina, te protejeaza. Da, este frumos sa credem asta, dar este si mai frumos sa o auzim sau sa o rostim. Fiecare dintre cele cinci propozitii de mai sus. Nu zi de zi, dar cel putin atunci cand chiar e nevoie de ele.

Crezi ca e suficient sa spui “Te iubesc” sau e nevoie de mai mult de atat?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply