Ce e nouDating

Ce spun alimentele pe care le consumi despre personalitatea ta?

By februarie 17, 2021 No Comments

Ești extrovertit? Îți place să riști? Ești un tradiționalist? Află ce spun alimentele pe care le consumi despre personalitatea ta.

Cultura și obiceiurile sunt factori uriași în determinarea alimentelor pe care le consumăm. In ultimii ani, mai multe studii au arătat că trăsăturile de personalitate au și ele o oarecare influență asupra a ceea ce alegem să mâncăm.

Mâncarea picantă

Cercetătorii au descoperit că persoanele care iubesc mâncarea picantă sunt dependenți de adrenalină. Ei caută tot timpul noi modalități de a-și testa limitele.

De asemenea, s-a descoperit că persoanele sensibile la recompense (cei cărora le place să fie lăudați și câștigători în competiții) au mai multe șanse să mănânce alimente picante.

Mâncarea dulce

Dacă iubești lucrurile dulci, s-ar putea să ai și o personalitate dulce, potrivit unui studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology.

Cercetătorii au descoperit că cei care tânjesc la bomboane, prăjituri sau alte alimente dulci sunt mai predispuși să fie agreabili, prietenoși, plăcuți și plini de viață.

Mai mult, cei care iubesc înghețata au adesea asociată și o inocență de copil. Preferința vaniliei, spre exemplu, ne arată că acele persoane sunt impulsive și conduse de emoții. Ele vor să fie tot timpul în preajma altora, ceea ce înseamnă că nu le place deloc singurătatea.

Alimentele cu gust amar

O persoană care preferă cafeaua neagră, apa tonică sau ridichile ar putea fi psihopată. Există o legătură directă între cât de mult le plac oamenilor mâncărurile și băuturile cu gust amar și cât de întunecată este personalitatea lor. Cel puțin așa spun unele studii.

Dacă ești tipul de persoană care are întotdeauna ceașca de cafea în mână, atunci probabil te încadrezi în personalitate clasică de tip A. Acești oameni sunt competitivi, nerăbdători și adesea supuși mult stresului. Pe de altă parte, sunt și organizați, ambițioși și excelenți în gestionarea timpului.

Dulce acru

Dulciurile, în general, sunt adesea văzute ca alimente ce dau un anumit confort, iar dulciurile învelite în sare de lămâie sau un înlocuitor la fel de acru ne arată că oamenii care le preferă sunt la limită, neliniștiți sau chiar anxioși.

Ce înseamnă dacă tânjești constant cele două arome împreună? Faptul că te simți copleșit cu ușurință, dar ești, de asemenea, bun la readucerea echilibrului în viața ta.

Pizza

Pizza se află în fruntea listei de alimente preferate pentru mulți oameni. Unul dintre motivele pentru care nu poți rezista unei felii este că pizza este alimentul care dă cea mai mare dependență, potrivit unui studiu.

Pizza este privită ca mâncarea perfectă pentru petreceri, ceea ce o face un favorit al oamenilor care iubesc compania celorlalți

Sushi

Sushi este un fast-food portabil și convenabil, ușor și sănătos. Cei care îl aleg ca mâncare preferată sunt sofisticați și deschiși la experiențe noi. 

Grătarul

Bărbații, în special, par să iubească sentimentul primordial de a sta afară prăjind o bucată de carne peste o flacără deschisă.

Se spune că iubitorii de carne sunt adesea intenși și serioși, iar acest lucru se datorează momentului în care oamenii își vanau activ hrana. Această agresivitate asociată s-ar putea traduce cel mai bine în ambiție, în special la locul de muncă.

Ce spun alimentele pe care le consumi despre personalitatea TA? Care e mâncarea preferată?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply