Dating

Romanii nu dau Dragobetele pe Valentine’s Day

By februarie 26, 2013 No Comments

Romanii nu dau Dragobetele pe Valentine’s DayDragobetele, sărbătoarea dragostei la români, reuşeşte să ţină piept asaltului Zilei Îndrăgostiţilor „de import“. Nu ştim care dintre cele două sărbători ale iubirii a adus comercianţilor şi proprietarilor de restaurante cele mai mari încasări, dar ştim că singurătatea este mai apăsătoare pentru români de Dragobete.

Astfel, potrivit unor statistici realizate de sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România, pe 24 februarie, de Dragobete, s-au înregistrat cu 25% mai multe conturi noi faţă de 14 februarie, când se sărbătoreşte Valentine’s Day. Astfel, se pare că ieri, de Dragobete, românii care nu şi-au găsit iubirea în mediul offline s-au îndreptat către spaţiul virtual. Totuşi, datele de trafic arată că românii au căutat iubirea şi de cosmopolitul Valentine’s Day, când numărul de vizitatori unici a fost de 56.000, faţă de 40.500 – de Dragobete.

Omologul autohton al Valentine’s Day a devenit mai cunoscut românilor în ultimii ani. Dragobetele, cunoscut şi sub numele de Dragomir, sărbătoreşte dragostea, dar marchează totodată începutul primăverii. Pe vremuri, la sate exista o zicală: „Dragobetele sărută fetele!“.

Tot mai mulţi români caută iubirea pe internet

Numărul de conturi create de români pe sentimente.ro, site cu peste 800 de mii de utilizatori înregistraţi, este în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta înseamnă că un număr tot mai mare de români îşi caută sufletul-pereche pe site-urile de întâlniri onlineEi urmează tendinţa existentă în celelalte ţări europene, unde un număr foarte mare de oameni îşi încearcă norocul în dragoste în mediul virtual.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply