Matrimoniale

Cele 5 tipuri de prieteni de care ai nevoie cand esti singur/a

By august 24, 2015 5 Comments

online dating: matrimonialeAtunci cand nu ai un iubit sau o iubita, viata poate parea imposibil de trait. Insa lumea nu se sfarseste atunci cand esti singur/a. Ea trebuie sa mearga mai departe, iar aici intervin prietenii, care iti sunt alaturi si la bine, si la greu.

Iata ce tipuri de prieteni ai nevoie prin preajma atunci cand nu esti cuplat/a:

  1. Prietenul psiholog

Nu e nevoie chiar sa aiba diploma in psihologie, dar e genul de prieten care te asculta si care nu te judeca. Sau cel putin nu ti-o spune astfel incat sa te faca sa te simti prost. Prietenul-psiholog e cel care iti raspunde oricand il suni si e dispus mereu sa iti sara in ajutor cu un sfat, e cel care te ajuta sa nu deznadajduiesti, te incurajeaza sa mergi mai departe si te invata cum sa cauti asa incat sa iti intalnesti jumatatea.

  1. Prietenul judecator

E foarte important sa ai si un prieten care te judeca. Cel care iti spune franc acolo unde ai gresit ca sa poti sa te indrepti, care iti spune ca ai gresit. E probabil un prieten destul de incomod din cauza acestei ipostaze, insa e un prieten absolut necesar. Te va ajuta sa deschizi ochii si sa inveti din propriile-ti greseli. Ai nevoie de un astfel de prieten pentru ca aproape intotdeauna vei ajunge la concluzia ca are dreptate.

  1. Prietenul din copilarie

Un prieten care sa te cunoasca bine, inca din copilarie, alaturi de care sa fi crescut si sa te fi dezvoltat e absolut necesar in viata si cu atat mai mult vei simti ca ai nevoie de experienta lui in relatia cu tine atunci cand esti singur/a. Acest prieten iti aminteste ca esti aceeasi persoana care ai fost intotdeauna si are puterea sa te invete sa treci peste momentele mai dificile.

  1. Prietenul de sex opus

Relatia de prietenie cu o persoana de sex opus pare ciudata, dar e extrem de utila. In primul rand, nu trebuie sa fie cineva care are alte sentimente pentru tine decat cele de pura amicitie. Apoi, trebuie sa fie o persoana care la randul ei sa fie corecta si sa aiba experienta unor relatii sanatoase. Insa pentru ca este o persoana de sex opus are autoritate in ceea ce spune, pentru ca poate gandi din perspectiva celuilalt.

  1. Prietenul vocea-ratiunii

Este prietenul echidistant, care priveste lucrurile din ambele directii si e capabil sa inteleaga intreaga situatie in ansamblul ei. Ai nevoie de un astfel de prieten pentru a te ajuta sa te pastrezi intr-un echilibru constant.

Care e persoana la care apelezi cel mai des in momentele in care te simti singur/a?

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply