Matrimoniale

Egoismul dauneaza relatiei: 4 semne ca te gandesti doar la tine

By iulie 5, 2013 No Comments

cupluriEgoismul este una dintre caracteristicile personale care dauneaza cel mai mult relatiei, dar de cele mai multe ori persoanele egoiste nu recunosc ca pun intotdeauna pe primul plan propriile interese, fara sa le pese de ceea ce se intampla cu ceilalti. Banuiesti ca ai putea avea porniri egoiste fata de partenerul tau de viata? Urmatoarele indicii te-ar putea ajuta sa-ti dai seama daca iti pui singura relatia in pericol.

1. Ai impresia ca totul ti se cuvine
Oricat de multa rabdare ar avea partenerul tau cu tine, este bine sa stii ca nu ti se cuvine totul si ca nu poti avea pretentia de a-ti impune punctul de vedere doar pentru ca tu il consideri corect. Atunci cand ai impresia ca totul ti se cuvine, dai dovada de egoism, iar la un moment dat atitudinea ta poate dauna relatiei.

2. Nu tii cont de nevoile partenerului
Persoanele egoiste uita adesea sa tina cont si de nevoile partenerului de viata, ceea ce inseamna ca, pe langa egoism, in cuplu se infiltreaza si lipsa de respect. Paradoxal, o persoana egoista nu va accepta niciodata sa primeasca o lectie de egoism din partea partenerului de cuplu, dimpotriva, va lua gestul ca pe un atac la persoana.

3. Obisnuiesti sa-ti santajezi emotional iubitul
Santajul emotional si manipularea emotionala pot fi considerate manifestari ale egoismului si sunt in stransa legatura cu impresia ca totul ti se cuvine. Amenintarile si vorbele de tipul “daca nu faci X, inseamna ca nu ma mai iubesti”, “nu-ti pasa de mine, pentru ca nu vrei sa faci cum spun eu” sunt dovezi concludente ale santajului emotional.

Daca si tu obisnuiesti sa recurgi la manipulare pentru a obtine ceea ce iti doresti, este indicat sa-ti schimbi atitudinea, altfel relatia nu se va indrepta in directia buna.

4. Nu te bucuri de reusitele lui
De la egoism la invidie nu este decat un pas si acela destul de mic, astfel ca daca ti se intampla sa nu te bucuri de reusitele partenerului tau sau sa consideri ca ai fi putut indeplini mai bine o anumita sarcina, dai dovada de egoism si rautate. Iubitul tau merita sa fii alaturi de el si te va aprecia mai mult daca ai incerca sa-ti schimbi atitudinea.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply