Matrimoniale

Esti pregatita sa intri intr-o noua relatie?

By august 12, 2014 2 Comments

Esti pregatita sa intri intr-o noua relatieStii ca, pentru a intra intr-o noua relatie, este important sa faci pace cu trecutul, dar si sa fii impacata si sa te iubesti pe tine insati, cu bune si cu rele. Cateodata, insa, vindecarea dupa o veche relatie si acomodarea cu propria persoana sunt procese indelungate, caz in care poti incerca o noua abordare pentru a reveni in lumea datingului si a-i oferi vietii tale amoroase un suflu nou.

Mai concret, in cazul in care te intrebi daca esti sau nu pregatita sa intri intr-o noua relatie, afla ca ar trebui sa verifici daca ai “bifat” alte cateva aspecte.

Incheie socotelile cu trecutul tau amoros

Spre exemplu, poate ca inca te mai bantuie vechile povesti de iubire – sau doar cea mai recenta -, insa, daca stii ce anume ai avut de invatat de pe urma lor, ai inteles ca s-au incheiat si ca fac parte din istoria ta personala si, foarte important, stii ce rol ai jucat tu in destramarea lor, poti considera ca esti suficient de bine “echipata” pentru a-ti incerca norocul din nou in lumea datingului.

Asuma-ti responsabilitatea asupra propriei vieti

De asemenea, pentru a sti cu siguranta ca te poti implica intr-o noua relatie si ca ai toate premisele pentru a o face sa functioneze, este esential sa iti asumi responsabilitatea asupra propriei existente, asupra deciziilor si actiunilor tale. Odata ce faci asta, vei avea constiinta faptului ca tu esti arhitecta propriei vieti si, orice s-ar intampla, ai puterea sa faci schimbarile care se impun.

Te intrebi ce presupune mai exact asumarea responsabilitatii? Daca nu ai facut-o deja, demareaza o analiza atenta a vietii tale din ultimii ani si noteaza-ti toate evenimentele majore si deciziile pe care le-ai luat, fie ele bune sau rele.

Noteaza, de asemenea, si impactul lor asupra existentei tale. Acum este momentul sa te bucuri de realizarile tale, dar si sa meditezi asupra esecurilor si a deciziilor nefericite si sa te intrebi ce ai fi putut sa faci diferit.

In cele din urma, ia decizia constienta de a-ti asuma fiecare dintre aceste decizii si, mai ales, consecintele pe care acestea le-au avut asupra ta si asupra altora, accepta-ti responsabilitatea de a fi fost tu aceea care le-a ales si pus in practica si apoi mergi mai departe cu lectiile invatate.

Odata ce iti asumi raspunderea pentru existenta ta, o greutate enorma ti se va lua de pe umeri si vei intelege cat de mult iti sta in putere sa iti schimbi viata si sa o faci asa cum vrei tu. Inclusiv atunci cand vine vorba despre viata ta sentimentala!

Foto: couplescounselorsandiego.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Eylina spune:

    Stau si ma intreb daca citeşte cineva ce se scrie aici??? Ma îndoiesc. Sau procentul e f mic. Deasemeni,ma intreb daca mai există bărbaţi care mai cred in respect,in valori morale, in femeia-OM,nu in femeia-obiect de satisfacere a placerii??? Oare chiar atât de jos am coborât pe scara social-existenţială,incat sa nu mai preţuim o plimbare prin parc, un apus de soare sau un răsărit de luna, un zâmbet sau un cuvant blajin??? Suntem pierduţi daca raspunsul la toate aceste intrebari este negativ.

  • Eylina spune:

    Da,bune sfaturile doar in teorie! Pt ca in realitate,oricat ai fi de pregătit pt o noua relatie,atunci cand de la tine sr vrea doar sex,sex si iar sex,şi ala pe ascuns,ca sa nu afle nevasta,prietena,etc.,ti se face de-a dreptul lehamite si iti zici in sinea ta:”mai bine singur!”. E prea multa minciună in spatele id-urilor, prea multe măşti din umbra unor fete ciudate sau arătoase,care mai de care din fata, dinvprifil,doar,doar ‘om fimai ccuceritori pt public. În De fapt,peste tot pluteşte frustrarea,nereuşita,neputinta de a ne proiecta pe noi,ego-ul nostru,in afara a ceea ce suntem realmente: urati sau frumoşi, cu calităţi si defecte, singuri sau cu cineva…

Leave a Reply