Site icon Blog matrimoniale

Studiu: Ce considera romanii de neiertat intr-o relatie?

Cat de des iertam sau suntem iertati?

Cu totii ne bucuram de inceputul unei relatii si de toate lucrurile frumoase care se intampla la inceputul acesteia. Ce facem insa cand avem o relatie iar partenerul/partenera greseste? Ce lucruri sunt de trecut cu vederea si care sunt de neiertat?

Mai bine de jumatate din membrii Sentimente.ro care au raspuns la acest sondaj spun ca, intr-o relatie, uneori sunt cei care iarta. In egala masura se regasesc in ipostaza de a fi iertati, la randul lor. Totusi, un procent urias, 46%, considera ca ei sunt cei care iarta mai mult intr-o relatie. Printre lucrurile usor de iertat se numara micile neintelegeri zilnice, greselile involuntare, indiferenta, minciunile, ba chiar si flirtul nevinovat.

Ce este de neiertat?

Daca exista ceva  peste care acestia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o considera de neiertat si spun ca nu ar putea trece peste o astfel de greseala a partenerului. Infidelitatea, insa, nu este singurul lucru de neiertat, pe langa ea se regasesc urmatoarele:

Iertare neconditionata

Intoleranta fata de infidelitate se explica si prin faptul ca persoanele singure, considera ca, daca partenerul/partenera a calcat stramb o data, o va face din nou. Astfel 79% din respondenti spun ca infidelitatea nu este o greseala unica.

Tocmai de aceea, chiar si cei mai intelegatori spun ca, desi iertarea este importanta intr-o relatie, aceasta nu trebuie sa fie neconditionata, ci are nevoie de niste limite clare (85%).

Care este parerea ta cu privire la acest studiu? Crezi ca infidelitatea este intr-adevar de neiertat, asa cum reiese din studiu?