Atunci cand decizia unei casatorii se ia fara sa se clarifice asteptarile, noua casnicie poate sfarsi prin divort. Iata cateva dintre cele mai comune asteptari gresite in ceea ce priveste chestiunile matrimoniale.
1. Dupa ce ma casatoresc, o sa fiu, in sfarsit, fericit/a
Casatoria poate insemna o mare implinire pentru orice om, insa ea nu trebuie vazuta ca o solutie pentru a obtine fericirea. Esecurile matrimoniale sunt foarte posibile atunci cand cineva vede in casatorie singura sansa de a a-si schimba viata in bine si de a descoperi fericirea.
2. Cand vom fi sot si sotie, imi va face toate poftele pentru ca ma iubeste
Problemele matrimoniale apar atunci cand unul dintre parteneri se asteapta sa fie rasfatat si tinut in puf de catre celalalt pentru ca stie ca este iubit. Dupa ce trece luna de miere si perioada de maxim entuziasm, se intra in rutina zilnica si apar grijile. Responsabilitatile matrimoniale sunt o realitate care nu poate fi ignorata. De aceea, este gresit ca unul sa creada ca celalalt ii va aduce zilnic micul dejun la pat si va face orice sacrificiu pentru a-l vedea fericit.
3. El/ea nu se va schimba dupa ce ne casatorim
Una dintre cele mai mari socuri matrimoniale consta in schimbarea atitudinii partenerului la 180 de grade, dupa casatorie. Se intampla, de exemplu, in cazul cuplurilor venite din culturi diferite. Odata ce unul dintre parteneri ajunge in tara celuilalt, intregul stil de viata se schimba, pretentiile, dorintele si asteptarile sunt diferite comparativ cu cele manifestate inainte de casatorie. Problemele matrimoniale pot deveni insurmontabile cand cei doi nu discuta pentru a sti care sunt exact asteptarile, nevoile si dorintele de la celalalt.
4. Casatoria este salvarea mea
In unele cazuri, o persoana care duce o viata grea in casa parinteasca sau se lupta cu probleme financiare, vede in casatorie un soi de salvare. Insa implinirile matrimoniale nu au legatura cu problemele din viata actuala a cuiva. Pentru ca o casnicie sa functioneze, cei doi trebuie sa-si doreasca sa fie impreuna pentru ei insisi, nu pentru avantaje de ordin material sau pentru o presupusa siguranta.
5. O casatorie ma va ajuta sa devin parinte
Casatoria facuta pentru unicul scop de a deveni parinte constituie o problema in sine. Partenerul ar trebui consultat pentru a sti care sunt sperantele lui matrimoniale si mai ales, care este pozitia lui in privinta rolului de parinte. Apoi, cuplurile casatorite nu au garantat copii, iar cei care se nasc ar trebui sa aiba doi parinti care se iubesc si care sunt capabili sa construiasca ceva impreuna.
6. Promisiunile matrimoniale se respecta intotdeauna
Indiferent care sunt lucrurile pe care si le promit doi oameni la inceputul unei casnicii, in timp, oamenii se schimba si, odata cu ei, si comportamentul lor. Desi este greu de acceptat, un barbat care isi intretine sotia fara probleme poate, in timp, sa nu mai fie dispus sa investeasca bani in ea. O femeie careia i se promite ca nu va fi niciodata inselata, cu o siguranta de 100%, nu are, cu adevarat, nicio garantie ca asa va fi.
Oct30pitzi ooo, dar iată că a eenviat Lazăr ) cristina, iuitba, pana nu-ti scoti nisipu din pizda nu putem sa purtam aceasta aceasta discutie, mai ales pe blog, unde TOATA LUMEA ARE LES COAIEONS(scuza-mi germana).ti-am dat spam atunci pentru ca imi iesise o eczema in zona intima de la cat mi-am bagat pula in gura ta.cand ai sa intelegi,pisi,ca blogu asta e ca sa ne batem joc in mod oficial, nu sa demonstram ceva( nu pentru ca aspiram la catavencu sau la pitici gratis),atunci ai sa taci.pana atunci,lupta-te voioasa cu niste copii de pe net, in loc sa ai grija de plod acasa (ca sigur ai,si poate ca unu’ superb,ca de-aia te-ai agravat, si in loc sa ai grija de minunea pe care ai produs-o te certi cu noi pe net,de parca ai demonstra cuiva ceva.este ca le-ai povestit si prietenilor de impertinenta noastra,mai ales a mea?realizezi cata importanta ne dai,fara sa te obligam noi? intelegi acum,cristina,draga?)
Frumos pe la vecinii nosrti. In Budapesta nu am ajuns; am fost prin Ungaria si am stat o saptamana undeva la granita cu Austria.Si pe mine ma enerveaza chestia cu vorbitul in maghiara, mai ales cand se intampla pe teritoriu Romaniei. In Oradea de multa ori , la piata, nu puteai sa ceri un kg de cartofi fiindca ziceau ca nu stiu romana…